MISSHA M Perfect Cover BB Cream

19. 02. 2023.


Nakon kraćeg odsustva - a znate kako je to kad vas život malo ponese - donosim radosno recenziju i svoj osobni osvrt na MISSHA M Perfect Cover BB Cream.

Stari pratioci sigurno će se sjećati mog neprestanog tuljenja oko značajnih razlika kada je riječ o namjeni i suštinskoj ideji BB kreme i kako na našem tržištu nije bilo tako jednostavno kupiti nešto što, u svom pravom smislu postojanja, stvarno i je BB krema. Varijacije na temu su bile sasvim solidne, ako ćemo ih posmatrati iz perspektive, trebam laganu podlogu za ujednačavanje tena ili toniranu kremu. Međutim BB (blemish blam) kako i sama MISSHA ističe prvotno je razvijena kao dermatološka krema, namijenjena njezi kože nakon laserskih zahvata. Nakon mnogih prilagodbi, proizvod prekriva i održava prirodan izgled kože, štiti od sunca, prekriva i smanjuje tragove tamnih mrlja na licu, te sprječava nastanak bora.

O M Perfect Cover BB kremi, sjećam se, govorilo se puno i dok nije bila dostupna na našem tržištu već su je žene ambiciozno naručivale s online shopova. I bila je ekvivalent onome što BB krema kao takva treba i biti. Biti gusta, imati dobru prekrivnu moć, a istovremeno u svom sastavu mogućnost da umiruje i njeguje kožu te štiti od sunca. Prodana priča! I bilo je dobro čuti da je MISSHA konačno zauzela police i naših drogerija.


MISSHA M Perfect Cover BB Cream je primjerena za sve tipove kože. Možete ju koristiti kao podlogu za šminku ili zamjenu za puder. Ima zaštitni faktor 42, koji kožu štiti od opasnih UV zraka.

Ono što je mene osobno odbijalo da ju konačno i kupim je omjer cijene i količine. 20 ml za gotovo 10 EUR, točnije 9.14 EUR te dostupnost nijansi (svijetla i tamna, točka).


Ipak, u jednom periodu sam odustala potpuno od bilo kakvih pudera i teških podloga i odlučila uložiti u M Perfect Cover BB Cream u nijansi Light Beige.

I znam da će sada zvučati da u svemu nađem zamjerku i problem, ali odmah na prvu MISSHA me s ovim proizvodom nikako nije osvojila.

Prvo i osnovno, nijansa mi je bila presvijetla. Nije da sam nešto značajno tamnijeg tena ali zbog hiperpigmentacije i pjegica, svaka podloga koja ima jače prekrivanje, a svijetija je, mene dodatno problijedi. A na policama nisam baš imala neki pretjerani izbor.

Drugo, proizvod iako je namijenjen svim tipovima kože, zaista jako ističe suhe dijelove na koži i to je baš bio veliki FLOP za mene.

Sama po sebi i po svojoj teksturi, odlična. Nije pregusta ali kada se utrlja u lice, zaista nije riječ samo o toniranoj kremi i ima dosta zahvalan SPF u sebi. Prekrivanje je čak bi rekla, srednje do jako. A osjećaj na licu je odličan. Kad se upije, neprimjetan.


SASTAV

Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol

MAY CONTAIN[+/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

Ipak, dugo sam pauzirala s njezinim redovitim korištenjem jer mi se jednostavno nije sviđao kako izgleda na licu. Sve do ove zime kada sam odlučila potrošiti zalihe svih proizvoda koje sam do sada spretno ignorirala.

Ove sezone mi se svidjela malo konkretnije i više si nisam izgledala s njom Casperasto kao na prvu. I svidjela mi se njezina trajnost na koži, još jednom napominjem, neprimjetan osjećaj na licu. Ali i dalje je to proizvod koji ako imate problema s perutanjem kože, osobito u hladnije zimske dane, neće baš najbolje sjesti i potrebno je dosta hidratacije prije toga. Što nije baš karakteristika koju ganjate kada kupujete BB kremu. Nekako očekujete da je ona po svojoj svrsi u tom smislu njegujuća.

Znam da ima i dosta pozitivnih utisaka na ovaj proizvod i priča se da je dostupan u većoj militraži, ali što se mene tiče, nisam pretjerano oduševljena i ne bih preporučila ako imate suhu/dehidriranu kožu. Ono što je možda još veći paradoks, to je što za ovu kremu kažu da sadrži ekstrakt kamilice i da je odličan odabir ako želite intezivnu hidratiziranu i nahranjenu kožu.

Uf. Teške riječi.
Copyright © male stvari
Design out of the FlyBird's Box.